NIO ET5. 1000 χλμ. ηλεκτροκίνητη αυτονομία.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2021, η NIO automobiles – η αυτοκινητοβιομηχανία απο την Κίνα – παρουσίασε στην πόλη Suzhou της Κίνας το NIO ET5, ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό σεντάν κινεζικής προέλευσης.

Το ET5 διαθέτει δυνατή εξωτερική σχεδίαση με ρευστή σιλουέτα ET5 που ενσωματώνει αισθητήρες αυτόνομης οδήγησης υψηλής απόδοσης στις καθαρές αλλά προοδευτικές γραμμές του αμαξώματος.
Οι μυώδεις λαβές, εμπνευσμένες από το supercar EP9 της εταιρίας, όπως και οι αιχμηρές κορυφές τονίζουν ακόμη περισσότερο τη νεανική και δυναμική εικόνα του ET5.

Το εσωτερικό του ET5 είναι εκλεπτυσμένο με μια ζεστή πινελιάμε το Clean+ βιώσιμο ύφασμα αποπνέει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και βελτιώνει την ακουστική απόδοση της καμπίνας.

Οι έξυπνοι αόρατοι αεραγωγοί διατηρούν το ταμπλό οπτικά τακτοποιημένο και λεπτό. Η είσοδος και η έξοδος θα είναι άνετη με πόρτες με μαλακό κλείσιμο και χωνευτές λαβές και παράθυρα χωρίς πλαίσιο και έξυπνο ψηφιακό κλειδί UWB.

Το πανοραμικό ψηφιακό πιλοτήριο της ET5, που διαθέτει τεχνολογίες hitec. Ο πίνακας οργάνων HDR 10,2 ιντσών ενισχύει περαιτέρω τη ζωντάνια των εικόνων, διαθέτει επίσης και το σύστημα ήχου surround Dolby Atmos 7.1.4.

Το ET5 επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα. Με δαγκάνες 4 εμβόλων υψηλής απόδοσης με χύτευση αλουμινίου, η απόσταση πέδησης από τα 100 km/h έως την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου η απόσταση φτάνει στα 33,9 μέτρα.
Η αυτονομία του ET5 φτάνει τα 550 km με την τυπική μπαταρία 75 kWh, πάνω από 700 km με τη μπαταρία μήκους 100 kWh και πάνω από 1.000 km με την μπαταρία μέγιστης εμβέλειας 150 kWh.

Σχεδιασμένο για να πληροί τα πρότυπα πέντε αστέρων C-NCAP και Euro NCAP, το ET5 διαθέτει υβριδικό σώμα εξαιρετικά υψηλής αντοχής μίγμα χάλυβα και αλουμινίου με στρεπτική ακαμψία έως και 34.000 N·m/deg.

Το ET5 βγαίνει σε εννέα εξωτερικές χρώματα, μεταξύ των οποίων το First Light Kiss και το Sunbathe Yellow είναι αποκλειστικά σε αυτό το μοντέλο και το Airspace Blue είναι το NIO Color του 2022.
Η παράδοση αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022.
Μέχρι το 2025, η NIO θα έχει την παρουσία της σε περισσότερες από 25 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Latest Posts