Abarth 500e

Η νέα γκάμα αποτελείται από δύο μοντέλα: το 500e και το 500e Turismo, τα οποία είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις hatchback και cabrio Είναι μια απλή και λιτή σειρά που ανταποκρίνεται στην αναζήτηση επιδόσεων όλων των πελατών.

Το νέο Abarth 500e είναι το μόνο hot hatch στον τομέα που προσφέρει τη γνωστή Γεννήτρια ήχου, η οποία αναπαράγει τον θρυλικό ήχο του κινητήρα Abarth.

Φέρει  τη νέα επιγραφή Abarth σε σκούρο γκρι τιτάνιο που τοποθετείται στο καπό μπροστά και πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου 17″ με νέα ειδική σχεδίαση δίνουν επίσης στο νέο Abarth μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση, μαζί με τις αποκλειστικές σπορ γραμμές των πλευρικών μαρσπιέ, το Cool White εμπρός  σπόϊλερ του προφυλακτήρα, τα ένθετα του πίσω διαχύτη και τα νέα καπάκια καθρεπτών σε Matt Grey.

Ο σπορ χαρακτήρας βρίσκει επίσης την πληρέστερη έκφρασή του στο εσωτερικό του αυτοκινήτου: ο σκούρος εσωτερικός διάκοσμος, σπορ καθίσματα με τις «ρίγες Σκορπιού» ανάγλυφες στο ύφασμα, η σπορ διπλή ραφή και το τιμόνι σε μαύρο βινύλιο κάνουν το περιβάλλον οδήγησης το πιο σπορ και άνετο στη κατηγορία του.

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχουν 2 μεγάλες οθόνες: το σύστημα ψυχαγωγίας με μια ευρεία οθόνη αφής 10,25″– και μια με οθόνη TFT 7” με ειδικά γραφικά Abarth που διατίθενται ως στάνταρ. Οι Σελίδες Επιδόσεων έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το νέο ηλεκτρικό Abarth και επιτρέπουν να βλεπεις  τις επιδόσεις τους καθώς οδηγούν.

Το νέο 500e καταφέρνει επίσης να συνδυάσει τον καθαρό σπορ χαρακτήρα του Σκορπιού με τα τυπικά συστατικά της οδήγησης ενός Cabrio αυτοκινήτου.  Φτιαγμένο για όσους λαχταρούν την αίσθηση ελευθερίας και συγκίνησης που μόνο η έκδοση Cabrio μπορεί να προσφέρει.

Το Turismo βρίσκεται στην κορυφή της νέας σειράς, προσφέροντας –όπως πάντα– εξαιρετική απόδοση, μοναδικό στυλ και τον αυθεντικό ήχο Abarth. Το εντυπωσιακό εξωτερικό εμπλουτίζεται με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου γκρι τιτανίου 18 ιντσών με διαμαντέ φινίρισμα, οι οποίες εξιτάρουν με την επιθετική και αιχμηρή σχεδίασή τους, συνδυάζοντας τόσο τη μοντέρνα σχεδίαση όσο και την παραδοσιακή κομψότητα.

Στο εσωτερικό, ο σπορ χαρακτήρας και το στυλ βρίσκουν την πλήρη έκφραση τους με τους premium εσωτερικούς χώρους από Alcantara, ένα κορυφαίο αγωνιστικό υλικό που προσφέρει μια σκούρα σπορ εμφάνιση και εξαιρετική αίσθηση αφής. Το δερμάτινο/Alcantara τιμόνι και η ανάγλυφη όψη του ταμπλό Alcantara δίνουν επίσης μια σπορ πινελιά και μια premium αίσθηση.

Τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο φέρνουν το Acid-Green Scorpion σήμα στο εσωτερικό και οι σπορ διπλές ραφές παρέχουν οπτική συνέχεια από τα καθίσματα μέχρι τα πάνελ των θυρών.

 Η γεννήτρια ήχου Abarth, συνοδεύει κάθε διαδρομή με το 500e Turismo. Αυτό είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό του “Turismo” που αναδεικνύει την απόδοση του κινητήρα, αναπαράγοντας πιστά τον ήχο ενός βενζινοκινητήρα Abarth με τη διάσημη εξάτμιση της Record Monza. Σχεδιασμένο για να προσφέρει όλα τα συναισθήματα που αναζητά κάθε λάτρης των Abarth και των σπορ αυτοκινήτων όταν οδηγεί ένα Abarth, συνδυάζοντας τέλεια την απόδοση και τον ήχο, αυτό το καινοτόμο ηχοσύστημα βελτιώνει την οδηγική εμπειρία Abarth. Επιπλέον, το νέο Abarth 500e Turismo διαθέτει ένα πλήρες σύνολο λειτουργιών άνεσης, τεχνολογίας και ασφάλειας, όπως θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ασύρματη βάση φόρτισης, κάμερα οπισθοπορείας και προειδοποίηση τυφλού σημείου, παράλληλα με ένα JBL ηχοσυστημα..

Εξοπλισμένο με μπαταρία 42 kWh σε συνδυασμό με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, συνδυάζει την απόδοση του Σκορπιού με την καινοτομία της ηλεκτρικής κινητικότητας. Διαθέτει την καλύτερη επιτάχυνση στην κατηγορία του και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τελικά, το νέο Abarth 500e είναι «συναρπαστικό και γρήγορο» ακριβώς σε εκείνες τις συνθήκες όπου μπορείτε πραγματικά να διασκεδάσετε.

Με μικρή σχετικά αυτονομία μπαταρίας έως 265 km και γρήγορη φόρτιση έως και 85 kw σε συνεχές ρεύμα  DC ενώ υπάρχουν  πέντε συναρπαστικά χρώματα τόσο για το 500e όσο και για το 500e Turismo: Antidote White, Venom Black, Adrenaline Red, συν τα ολοκαίνουργια Acid Green και Poison Blue, που κάνουν το Νέο Abarth 500e να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Το  νέο Abarth 500e είναι εξοπλισμένο με το σύστημα γρήγορης φόρτισης 85 kW για να φορτίζει πολύ γρήγορα την μπαταρία του αυτοκινήτου .

Για παράδειγμα, το μόνο που χρειάζεται είναι λιγότερο από 5 λεπτά για να δημιουργήσετε ένα επαρκές ενεργειακό απόθεμα για τις ημερήσιες απαιτήσεις χιλιομετρικής απόστασης (περίπου 40 km).

posted by: Λεωνίδας Ζωγανάς

Latest Posts