ΝΕΟ DS 3

Η διάθεση του Νέου DS 3 ξεκίνησε στην ελληνική αγορά! Το νεότερο μοντέλο πιστό στο πρωτοποριακό και ανατρεπτικό ύφος της μάρκας, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον πιο προβεβλημένο θεσμό υψηλής ραπτικής, την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Το DS 3 CROSSBACK παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018 όπου η πρωτοποριακή σχεδίασή του, τα πολυτελή υλικά με τις εξειδικευμένες τεχνικές κατεργασίας τους και οι τεχνολογικές καινοτομίες του, το ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό, ενώ δύο χρόνια αργότερα η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του, το κατέστησε σημείο αναφοράς στην Premium B SUV κατηγορία.

Το Νέο DS 3, ανανεώνει την εξωτερική του σχεδίαση, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, εξελίσσει την αποδοτικότητα των κινητήρων του και επιτυγχάνει τον βασικό στόχο της μάρκας: να παρέχει στους επιβάτες του ένα επίπεδο ποιότητας και πολυτέλειας που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτή την κατηγορία.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Το εμπρός τμήμα του ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας Οι λεπτοί προβολείς LED, μέρος του βασικού εξοπλισμού του οχήματος, καθώς και τα φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από δύο κάθετες λωρίδες LED, αναδεικνύονται από τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης και τα επανασχεδιασμένα DS Wings. Παράλληλα όμως με την αισθητική αρτιότητα στο σχεδιασμό έμφαση δόθηκε στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Στο κάτω τμήμα της μάσκας οι αεραγωγοί πλαισιώνονται από δύο αεροτομές, που βελτιώνουν αισθητά τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος.

Στο πλαϊνό τμήμα του οχήματος οι αναδυόμενες χειρολαβές, οι οποίες ενσωματώνονται πλήρως στο αμάξωμα συμβάλουν και αυτές στην βέλτιστη αεροδυναμική του μοντέλου και προβάλουν τη σχεδιαστική του καθαρότητα, ενώ το πτερύγιο καρχαρία στις πίσω θύρες παραμένει ως σήμα κατατεθέν του DS 3.

Στο πίσω μέρος του οχήματος ξεχωρίζει η υπογραφή που κοσμεί την πόρτα του χώρου αποσκευών. Η τεχνική δημιουργίας αυτής της νέας υπογραφής, είναι γνώριμη από το Νέο DS 7, τα γράμματα κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα και στη συνέχεια κόβονται και τοποθετούνται ένα-ένα δημιουργώντας ένα ανάγλυφο αποτέλεσμα.

Την εξωτερική εμφάνιση αναδεικνύουν και συμπληρώνουν τα 7 εξωτερικά χρώματα που διατίθενται στο μοντέλο, με το αποκλειστικό νέο χρώμα Diva Red. Αυτό το νέο αποκλειστικό χρώμα τριπλής επίστρωσης, μαγνητίζει τα βλέμματα, καθώς η απόχρωσή του αλλάζει ανάλογα με το φωτισμό και την γωνία παρατήρησης.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Ο εσωτερικός χώρος παραμένει σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την έμφαση στη λεπτομέρεια, με στοιχεία που συναντώνται σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Τα καθίσματα του (κατ’ επιλογή θερμαινόμενα με λειτουργία μασάζ) “αγκαλιάζουν” τους επιβάτες παρέχοντας τους υψηλό επίπεδο άνεσης. Oι 6 εσωτερικοί διάκοσμοι κάνουν γενναιόδωρη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουν μια μοναδική, άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA

Το Nέο DS 3, είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας B του ομίλου που ενσωματώνει το νέο DS IRIS SYSTEM, το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS 7. Το νέο διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Η κεντρική οθόνη αφής 10,3” υψηλής ανάλυσης, βασικός εξοπλισμός σε όλη τη γκάμα του μοντέλου, χωρίζεται σε 12 κελιά (ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος), ενώ τα μεγέθη των widgets κυμαίνονται από 1 έως 8 κελιά, δίνοντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες οδήγησης. Κάτω από την οθόνη, ο κεντρικός πίνακας διατηρεί τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, χρησιμοποιεί χειριστήρια αφής σχεδιασμένα στο αναγνωρίσιμο στιλ του εμβλήματος DS, τα οποία έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η εργονομία.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Από τη δημιουργία της DS Automobiles το 2014, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για τη μάρκα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula-E από τη σεζόν 2015-2016. Όλη η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την συμμετοχή της DS Automobiles στη Formula-E, χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του Nέου DS 3 E-TENSE.

Το Νέο DS 3 E-TENSE είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που φέρει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh), Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ έχει στην διάθεσή του έως 575 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του Νέου DS 3, ολοκληρώνουν ο κινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το Νέο DS 3 προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού ανάλογα με τον κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

Ζωγανάς Λέων.

Latest Posts