SKODA ENYAQ COUPÉ iV

Η SKODA αποκαλύπτει το ENYAQ COUPÉ iV. Ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που εμπλουτίζει την γκάμα ENYAQ iV η οποία περιλαμβάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Το ENYAQ COUPÉ iV διαθέτει εκφραστικό, ελκυστικό σχεδιασμό και καταφέρνει να συνδυάσει σπορ γραμμές με εσωτερικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 570 λίτρων.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd του ENYAQ iV έχει φτάνει την τιμή 0,234. Διαγράφει πλέον των 545 χλμ. στον κύκλο WLTP. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 177 PS έως 295 PS. Η τελευταία, αφορά στην έκδοση RS, που επίσης παρουσίασε η SKODA.

Το ENYAQ COUPÉ iV, όπως και το ENYAQ iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση.

Μία από αυτές – σε αντίθεση με πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού – είναι η απουσία σήραγγας μετάδοσης, με την μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα να είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Το νέο COUPÉ iV διαθέτει σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος, Εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 19 και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή οροφής κλίνει ελαφρά προς τα πίσω και συγχωνεύεται με την πέμπτη πόρτα σε ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα. Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή – η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της SKODA – η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Εκτείνεται σε όλη την οροφή και συγχωνεύεται άψογα με το πίσω παράθυρο.

Όντας πιο λεπτή από την πλήρη οροφή, παρέχει άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας ακόμα πιο ευάερη αίσθηση. Η επίστρωσή της βοηθά να διασφαλιστεί ότι το κλίμα μέσα στην καμπίνα είναι ευχάριστο ανά πάσα στιγμή. Όπως και με το SUV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της SKODA φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του COUPÉ RS iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Το νέο κουπέ διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SKODA RS. Ξεχωρίζει από την ιδιαίτερα δυναμική οδήγηση, πλήθος μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας. Χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, η τελική του ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα – 20 χλμ./ώρα περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του νέου κουπέ ενώ διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green.

Πέραν της εξαιρετικής αεροδυναμικής που συμβάλλει στην επίτευξη αυτονομίας έως 545 χλμ. (κατά WLTP). Η SKODA υποστηρίζει την άνετη φόρτιση στο σπίτι, προσφέροντας Wallboxes, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με προαιρετική υπηρεσία εγκατάστασης.

Το εσωτερικό του επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Ενδεικτικά, οικολογικά επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα καλύμματα καθισμάτων προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET σε συνδυασμό με μη ανακυκλωμένο μαλλί. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, δέκα θεματικά πακέτα και μεμονωμένες επιλογές, κάνουν τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου εύκολη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη infotainment 13 ιντσών και ψηφιακό πιλοτήριο 5,3 ιντσών, προαιρετικά με head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Εξοπλισμένο με τον προαιρετικό κοτσαδόρο, το ENYAQ COUPÉ iV μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 κιλά σε κλίσεις έως 8%.
Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι, ενώ η Kosmocar θα ανακοινώσει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής το προσεχές διάστημα.

Latest Posts