Kαλεντάρι αγώνων Drag racing

Έχοντας λειτουργήσει χωρίς αναγνωρισμένο χορηγό για πάνω από μια δεκαετία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε τον διορισμό της Drag Racing Europe για τα εμπορικά δικαιωματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drag Racing της FIA.

Μετά από ένα χρόνο συζητήσεων, τα δύο μέρη συμφώνησαν σε μια αρχική τετραετή συμφωνία έως το 2022, η οποία υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας της FIA και την οριστικοποίηση του συμβολαίου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Drag Racing Europe για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drag Racing και πρέπει να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που ενώνονται πίσω από αυτόν τον κοινό σκοπό », δήλωσε ο Lars Pettersson, Πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων αγώνων μεταφοράς της FIA.

«Μέσω του ρόλου τους ως διοργανωτές εκδηλώσεων, τα ενδιαφερόμενα μέρη πίσω από το Drag Racing Europe εκτελούν ανεπίσημα τον ρόλο του προωθητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εδώ και πολλά χρόνια και η FIA είναι σίγουρη για την ικανότητά τους να αποκαταστήσουν το Πρωτάθλημα.

Η Drag Racing Europe AB είναι μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από τους υπάρχοντες χώρους του πρωταθλήματος, δηλαδή Santa Pod Raceway, Tierp Arena, Hockenheimring και τη Φινλανδική Ένωση Hot Rod (FHRA), εκτός από τον τρέχοντα διαχειριστή του πρωταθλήματος, το Speedgroup.

Καθένα από τα πέντε μέρη είναι ισότιμος εταίρος στο Drag Racing Europe. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοριστήκαμε προσωρινά ως νέος υποστηρικτής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drag Racing της FIA. Ο νέος υποστηρικτής «Drag Racing Europe» θα μπορεί τώρα να επιδιώξει να αναπτύξει περαιτέρω το Πρωτάθλημα, ειδικά σε βασικούς εμπορικούς τομείς και ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να αποφέρει αυξημένα οφέλη στους αγωνιστές, τις ομάδες και τους υποστηρικτές της πίστας», δήλωσε η DRE. Πρόεδρος Keith Bartlett.

Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα σε τέσσερις κατηγορίες.1) Top Fuel Dragster, 2)Top Dragster Methanol and Funny Car, 3) Pro Modified και 4) Pro Stock. Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε έξι γύρους:


Γύρος 1 – 24th to 27th May, Santa Pod Raceway (GBR)
Γύρος 2 – 6th to 9th June, Tierp Arena, (SWE)
Γύρος 3 – 5th to 7th July, Kauhava (FIN)
Γύρος 4 – 16th to 18th August, Hockenheimring (DEU)
Γύρος 5 – 22nd to 25th August Tierp Arena (SWE)
Γύρος 6 – 5th to 8th September, Santa Pod Raceway (GBR)

Latest Posts