Ducati. Και οι τρείς στό βάθρο.


Τρεις Ducati Desmosedici GP 21 βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών στον τελευταίο αγώνα του MotoGP για τη σεζόν, στη Βαλένθια της Ισπανίας . Με το αποτέλεσμα αυτό η Ducati Lenovo Team αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για το 2021.

Ο νικητής του αγώνα, Francesco – Pecco – Bagnaia, αφιέρωσε τη νίκη του στον Valentino Rossi, ο οποίος στη Βαλένθια έκανε τον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP, κλείνοντας μία εντυπωσιακή καριέρα. Θριαμβευτικά ολοκλήρωσε τη σεζόν του MotoGP η μάρκα από το Borgo Panigale, κατακτώντας το πρωτάθλημα τόσο των κατασκευαστών όσο και των ομάδων.

Με ένα εντυπωσιακό τριπλό βάθρο, το πρώτο στην ιστορία της και τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο MotoGP, έκλεισε η Ducati την εφετινή σεζόν. Ο τίτλος για τη Ducati Lenovo Team ήρθε να προστεθεί σε αυτόν των κατασκευαστών, που είχε ήδη εξασφαλίσει η Ducati από τον προηγούμενο αγώνα.

Στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν για το MotoGP, που πραγματοποιήθηκε στο Circuit Ricardo Tormo, έξω από τη Βαλένθια, οι Pecco Bagnaia και Jack Miller, αναβάτες της Ducati Lenovo Team ανέβηκαν στην πρώτη και τρίτη θέση του βάθρου, έχοντας ανάμεσά τους τον Jorge Martin, επίσης με Ducati, της ιδιωτικής ομάδας Pramac Racing Team. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το αποτέλεσμα αυτό, ο νεαρός αναβάτης αναδείχθηκε “rookie της χρονιάς”.

Ο Pecco Bagnaia σημείωσε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν, δεύτερη συνεχόμενη μετά αυτή της περασμένης εβδομάδας, στην Πορτογαλία. Ο Ιταλός εκκίνησε δεύτερος στο grid και για το πρώτο μισό του αγώνα κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση, πίσω από τον Jorge Martin ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole position. Δώδεκα γύρους από το τέλος, ο Bagnaia πέρασε δυναμικά στην 1η θέση, όπου παρέμεινε μέχρι την καρό σημαία.

Ο έτερος αναβάτης της Ducati Lenovo Team, ο Αυστραλός Jack Miller, έφυγε από την 3η θέση της γραμμής εκκίνησης και αν και ξεκίνησε καλά, σταδιακά υποχώρησε στην 6η θέση.
Όταν όμως βρήκε ρυθμό, κάλυψε το χαμένο έδαφος και τελικά τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας πιέσει πολύ τον Jorge Martin στους τελευταίους 9 γύρους, ο οποίος κράτησε τη θέση του με επιτυχία.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Miller κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών ενώ ο Bagnaia είχε ήδη εξασφαλίσει τη 2η, από τον προηγούμενο αγώνα. Με τις δύο θέσεις στο βάθρο, η Ducati Lenovo Team αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις ομάδες για το 2021, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2007.

Francesco Bagnaia (#63 Ducati Lenovo Team) – 1ος
«Είμαι ενθουσιασμένος με τη νίκη σήμερα. Το να κερδίσω φορώντας το κράνος του Valentino Rossi ήταν απίστευτο και ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσω τον τελευταίο του αγώνα. Η σημερινή επιτυχία ήταν απίστευτη και τώρα ξέρουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τον τίτλο των αναβατών την επόμενη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, βελτιώσαμε αγώνα με αγώνα τη μοτοσυκλέτα και πλέον η Desmosedici GP έχει γίνει πολύ δυνατή. Έχουμε μια πολύ καλή βάση για την επόμενη χρονιά και ελπίζω να ξεκινήσουμε όπως τελειώσαμε. Η ομάδα είναι απίστευτη και η ατμόσφαιρα στο γκαράζ εκπληκτική! Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τη Ducati για όλα αυτά.»

Με την ολοκλήρωση της σεζόν του 2021, οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team θα έχουν μόνο λίγες μέρες ρεπό, καθώς στις 18 και 19 Νοεμβρίου έχουν προγραμματισμένες χειμερινές δοκιμές στο Circuit de Jerez – Angel Nieto, εν όψη της προετοιμασίας για τη σεζόν 2022.

Latest Posts