Η BMW στο WSBK και στο Portimao.

  
Ο τελευταίος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike θα πραγματοποιηθεί στο Autodromo Algarve στην Πορτογαλία και τόσο ο Troy όσο και ο Ruben έχουν σκοπό να κλείσουν τη σεζόν πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο ανταγωνιστικό σε ολόκληρη την 22χρονη ιστορία του.
Η Ομάδα της BMW Motorrad Motorsport κατάφερε να τα πάει περίφημα στην παρθενική της εμφάνιση σ’ αυτήν τη σειρά αγώνων και, τώρα, ο στόχος της είναι να επενδύσει στις εμπειρίες της φετινής χρονιάς και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή του χρόνου.

Η πίστα του Portimao προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στο αγωνιστικό ημερολόγιο και είναι, από τεχνικής πλευράς, ένα από τα πιο δύσκολα σιρκουΐ, λόγω των υψομετρικών μεταβολών και των «τυφλών» στροφών της. Ο Troy και ο Ruben αγωνίστηκαν εκεί πέρσι, αν και με διαφορετικές μοτοσικλέτες, οπότε έχουν ήδη μια εμπειρία της πίστας. Παρ’ όλα αυτά, θα αφιερώσουν την πρώτη μέρα δοκιμαστικών και προκριματικών στην προσπάθεια να βρουν μια καλή ρύθμιση για τις μοτοσικλέτες τους.


Troy    “Θα έλεγα ότι ήταν μια αρκετά μεγάλη χρονιά, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που κάναμε κατά τη διάρκεια της σεζόν και, επιπλέον, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση της S 1000 RR στους τελευταίους αγώνες. Φέτος, οι αγώνες είναι πολύ δύσκολοι, ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και, πολύ συχνά, λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας καλής θέσης στο grid και μιας άσχημης πολύ πιο πίσω.

Και είναι γνωστό ότι, αν δεν πάρεις μια καλή θέση στο grid, είσαι αναγκασμένος να παίξεις «κυνηγητό». Αν παίρναμε τους χρόνους που πετύχαμε στους φετινούς αγώνες και τους βάζαμε στα αποτελέσματα της περσινής σεζόν, η μοτοσικλέτα μας θα ήταν στο βάθρο κάμποσες φορές, πράγμα που δείχνει σαφέστατα πόσο πιο γρήγοροι είναι όλοι οι αναβάτες φέτος.

Ανυπομονώ να βρεθώ στο Portimao και να δω τι επιπλέον βελτιώσεις έχουν πετύχει οι μηχανικοί μας από τον προηγούμενο γύρο. Ελπίζω να έχει γίνει ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός και εύχομαι να καταφέρουμε, τόσο ο Ruben όσο και εγώ, να ολοκληρώσουμε αυτήν την παρθενική σεζόν της BMW με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα”.

Ruben “Δεν βλέπω την ώρα να τρέξω στο Portimao, γιατί θέλω πολύ να δω τι έχουν κάνει τα παιδιά στη μοτοσικλέτα μετά το Magny-Cours και να τη φτάσω στα όριά της, για να πετύχω το καλύτερό μας αποτέλεσμα για φέτος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορώ να αγωνιστώ στην Πορτογαλία, καθώς, οι γιατροί μου, στην αρχή, μου είχαν συστήσει να μην ξαναπάρω μέρος σε αγώνες φέτος, μετά το ατύχημά μου στο Brno. Γι’ αυτό το λόγο, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το φυσιοθεραπευτή μου και όλο το προσωπικό της κλινικής όπου έκανα το πρόγραμμα αποθεραπείας και άσκησης.

Αν και το σώμα μου δεν έχει επανέλθει 100% ακόμα, ξέρω ότι θα είμαι πιο δυνατός απ’ ότι στο Magny-Cours και γνωρίζουμε όλοι ότι για να οδηγήσει κανείς τις μοτοσικλέτες αυτού του είδους, θα πρέπει να είναι σε άριστη σωματική κατάσταση.Το Portimao είναι ένα ιδιαίτερα «φυσικό» σιρκουΐ, γι’ αυτό ξέρω εκ των προτέρων ότι το σώμα μου θα είναι εκτεθειμένο σε έντονους κραδασμούς.

Σκοπεύω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να παλέψω για τον καλύτερο τερματισμό μου στη φετινή σεζόν.
Berti Hauser ( Διευθυντής της BMW Motorrad Motorsport)   Η φετινή χρονιά ήταν για όλους μας μια μεγάλη περιπέτεια και μια συναρπαστική πρόκληση. Ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου εύκολα, πιστεύω όμως ότι τα πήγαμε πολύ καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε καινούρια ομάδα σ’ αυτό το πρωτάθλημα.

Η μοτοσικλέτα (και η ομάδα) μας έχει τεράστιες δυνατότητες και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλο και μεγαλύτερες προόδους. Ήδη, έχουμε ως κύριο στόχο μας να συνεχίσουμε την εξέλιξή μας στη διάρκεια του χειμώνα και να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί του χρόνου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα ότι θα έχουμε ξανά μαζί μας τον Troy και τον Ruben το 2010. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, έγιναν μέρος της ομάδας και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε ένα φανταστικό ομαδικό κλίμα. Και οι δυο τους είναι δυνατοί και αποφασισμένοι για τη νίκη και ελπίζω να μπορέσουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να το πετύχουν του χρόνου.”

Latest Posts