Toyota Prius – Approaching Vehicle for pedestrians

Η Toyota Motor Corporation (TMC) ανήγγειλε ότι στην προσπάθειά της για ασφαλέστερο οδηγικό περιβάλλον θα θέσει σε κυκλοφορία μία συσκευή που τοποθετείται στο Toyota Prius τρίτης γενεάς και προειδοποιεί τους πεζούς για την ύπαρξη κοντά τους ενός αυτοκινήτου που δεν παράγει θόρυβο κατά την κύληση, όπως είναι τα υβριδικά όταν κινούνται με τροφοδότηση από τις μπαταρίες δηλαδή ηλεκτρικά.

Στα συμβατικά αυτοκίνητα ο θόρυβος του κινητήρα -παρά την τεχνολογική πρόοδο- αυξάνεται όταν ανέβουν οι στροφές και τα εκπεμπόμενα ντεσιμπέλ ανεβάινουν αντίστοιχα, με συνέπεια να αντιλαμβανόμαστε το αυτοκίνητο άμεσα.
Στην ηλεκτροκίνηση αυτό δεν υπάρχει καθ’ ότι οι ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αθόρυβοι.

Η συσκευή προειδοποίησης της Toyota θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Αυγούστου και προειδοποιεί τους πεζούς ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται κοντά τους, αφού μέχρι τα 25 χλμ την ώρα εκπέμπει ένα ήχο προσομοίωση μοτέρ ο οποίος ανεβαίνει σε συχνότητα , όσο ανεβαίνουν και οι στροφές του αυτοκινήτου, και κατεβαίνει σε συχνότητα, όσο πέφτουν οι στροφές . Ο ήχος έχει σκοπό να βοηθήσει στον εντοπισμό του αυτοκινήτου από τους πεζούς και σε καμία περίπτωση να τρομάξει η να ενοχλήσει.

Η Toyota σχεδίαζει να χροσιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή και σε άλλα υβριδικά τα οποία θα παρουσιάσει στο μέλλον. Η τιμή για την Ιαπωνία είναι 12.600 yen, χωρίς την εγκατάσταση.

Latest Posts